شعر آئینی، شعری است که با ارزشهای دینی گره خورده و میتوان گفت که این هنر برای عرض ارادت به ائمه اطهار(ع) و بیان منزلتهای دینی به کار گرفته میشود. شعر مانند هر هنر دیگری برای خلق، نیاز به پیشزمینههای ذهنی و مطالعه هنرمندان دارد و شاعران فعال در عرصه شعر آئینی نیز باید بکوشند تا مطالعه دینی خود را تقویت کنند.
داشتن اطلاعات صحیح دینی و بنمایه قوی از شناسنامه ائمه اطهار(ع)، سبک زندگی این بزرگواران و همچنین تاریخ حوادث دینی است که میتواند زمینه خلق شعر آئینی ناب و هنر ماندگار را فراهم آورد.
۹ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۴۳
اسماعیل امینی: اغلب شعرهایی که درباره حضرت فاطمه زهرا(س) سروده شده درباره شهادت ایشان است و در رابطه با زندگی فردی و اجتماعی آن حضرت تقریباً هیچ برنامهای وجود ندارد و اغلب مجالس برای شهادت برگزار میشود، در حالی که وجود ائمه معصومین(ع) برای عزاداری نبوده و برای هدایت مردم بوده است.
۷ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۳۱
جان مایه شعر آیینی اصیل و فاخر «موضعمندی» آن است، نه «موضوعبندی» آن. یعنی ایستادن شاعر در جبهه «حق» و حق مداری و برائت از ظلم و باطل و زشتی و پلشتی.
۳ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۴۳
دبیر اجرایی جایزه ادبی حضرت علیاکبر (ع) از انتشار فراخوان دهمین دوره این جایزه ادبی خبر داد.
۳ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۴۲
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: مسئله کربلا تنها به شیعه اختصاص ندارد. کربلا یک مکتب عزتآفرین است. همین کلام امام حسین(ع) که فرمودند «هیهات من الذله» درس همه امت اسلامی است.
۱ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۱۹
در شعر آیینی گذشته، بیشتر به بیان و توصیف زندگی اهلبیت و رخدادهای صدر اسلام توجه شده است و تأمل بر فلسفه وجودی نبوت و امامت و ولایت در ابعاد مختلف آن تا حدی مورد غفلت واقع شده است.
۳۰ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۱۰
یک شاعر و مداح گفت: متأسفانه مرثیه و سوگسروده در کفه شعر امروز آئینی سنگینی میکند و اغلب شعرها به سمت مرثیه و رویکرد ماتمی محض رفته و با این رویکرد از فضائل معرفتی دور میماند.
۲۷ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۳۹
رضا اسماعیلی: در شعر آئینی، هم شاعر و هم مداح تعلل و کوتاهی میکنند و مخاطب هم اغلب منفعل است و همین امر سبب میشود شعرهای نازل از بسامد بالایی برخوردار باشد.
۲۶ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۱۱
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:در تاریخ هزار ساله شعر فارسی، شعر آیینی مستمرترین توالی تاریخی را داشته است، چنین توالی تاریخیای را در مضامین دیگر شعر، کمتر سراغ داریم.
۲۶ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۰۹
حمید سبزواری به همه ما یادآوری میکند که اگر قصد ما از ورود به این حریم مقدس خدمت به خاندان رسالت است، باید به ادب و آداب آن پایبند باشیم.
۲۴ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۲۶
بسیاری از شعرای متعهد ما سعی کردند، قرائت حماسی و ارزشی از فرهنگ فاطمی داشته باشند، در نتیجه آثاری در پیشنیه تاریخی شعر فاطمی آفریده شده است که اگر نگوییم بیسابقه است، کم سابقه است.
۲۰ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۰۷
استاد سازگار: عزاداری باید با آنچه که تاریخ و اهل بیت گفتند و آنچه اتفاق افتاده مطابقت داشته باشد، من مداح نباید اشتباه به مردم بگویم. از طرفی امروز روزی است که ما باید هم عزاداری را حفظ کنیم و هم وحدت را. امروز شیعه باید هم تشیع و هم وحدت را حفظ کند و این استادی می خواهد.
۱۹ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۰۰
قاسم صرافان، شاعر جوان اهل بیت(ع) معتقد است شعر به اندازه زندگی اهمیت دارد، چراکه نگاه شاعرانه میتواند اصول دین ما را تبیین کند و لازمه شعر و اثر دینی و قرآنی حساسیت و بیبدیل بودن آن است.
۱۸ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۲۸
عبدالجبار کاکایی: من و تعدادی از شاعران از سال ۸۸ ممنوعالتصویر شدهایم؛ هرچند در این سالها صداوسیما، مدیران سازمان و شبکهها این موضوع را انکار میکنند ولی این حکم کماکان پابرجاست.
۱۸ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۱۴
نفر اول سومین جشنواره ملی شکوه شکیبایی گفت: شعر آیینی همانند رودخانهای است که از جریان باز نخواهد ایستاد.
۱۸ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۰۱
حجت الاسلام رفیعی: تفکیک شاعر آیینی و شاعر انقلابی کاملاً اشتباه و حرکتی خطرناک است کما این که مقام معظم رهبری در همین قم فرمودند که ما آخوند حکومتی و غیرحکومتی نداریم و این تقسیم بندی ها غلط و کار دشمن است.
۸ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۳۵
استاد محمد علی مجاهدی: شعر انقلابی ما که در سال های اخیر استعدادهای بسیار خوبی معرفی کرده ، خودش الهام گرفته از شعر عاشورایی و آیینی است.
۳ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۲۳
محمدحسین جعفریان: کسانی که علاقهمند به حضور در عرصه شعر و شاعری هستند بدانند که شعر انقلابی جدای از شعر آئینی نیست و برای پیشرفت در این عرصه باید از تجربیات شعرای پیشکسوت و نامی استفاده کنند.
۲ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۰۴
رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور گفت: شعر آئینی شیعی سرشار از محبت و احساس نسبت به ائمه اطهار(ع) است و شاعران بسیاری با استفاده از ابزار شعر، زیباترین توصیفات را نثار این خاندان پاک کردهاند.
۲۹ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۳۰
به نظر میرسد با ظهور شبکههای اجتماعی ذائقه مردم تغییر کرده است و به تدریج در حال از دست دادن زبان فارسی اصیل و فرهنگ ایرانی و اسلامی هستیم و این تأثیر در رابطه با شعرهای آئینی سبب شده مردم به سراغ شعرهای سبک و بیمایه بروند.
۲۹ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۴۹
رئیس کانون مداحان و شاعران استان همدان گفت: 23 بهمن، كنگره شعر فاطمي در همدان برگزار ميشود.